fejléc

Település Időjárási Állomás

Gondolt már Ön arra – települési döntéshozóként –, hogy mennyire fontos minden napi életünkben az időjárás alakulásának minél pontosabb ismerete? Eddig csak a jelentősebb bevételekkel gazdálkodó települések engedhették meg maguknak, hogy professzionális időjárási állomást vásároljanak és működtessenek. Szerencsére a technológiai fejlődés elérhetővé tette ezt mára a kisebb forrásokkal gazdálkodóak, akár községek számára is!

Tudományos tény, hogy kizárólag mikroklímánként lehet valós és használható meteorológiai adatokat szolgáltatni. Ez azt jelenti, hogy egy kb. 5 x 5 km-es területen felállított, napelemes áramforrásával automatikusan üzemelő, professzionális eszközökből összeépített, komplex meteorológiai állomás megbízható adatokat mér és az általunk kifejlesztett szoftver segítségével akár 90%-os biztonsággal egy hetes előrejelzést is ad. Ez a megoldás a turisztikai programszervezéstől a szúnyogirtás időpontjának kiválasztásán keresztül, a az időjárási vis maior helyzetek dokumentálásáig az év minden napján és órájában segítséget nyújt a település lakosainak és vezetésének.

A Települési Időjárási Állomás műszer-együttesének telepítése és a mindössze 69.000,- Ft+ÁFA éves összegű Települési Időjárási Szolgálat - szoftver, amit kínálunk az önkormányzatoknak, lehetővé teszi, hogy saját forrásból kigazdálkodható egyszeri ráfordítással és átalánydíjszerű szolgáltatás-nyújtással egy település közössége mindenkor, óránként frissülő helyi adatokkal tájékozódhasson a legkülönbözőbb médiahordozókra optimalizáltan (helyi TV, TV készülék, település Internet oldalára kihelyezett WRAP, okos-telefon alkalmazás, stb.) az aktuális helyi időjárási adatokról. Ezen adatok érthető formában (piktogramokkal, szimbólumokkal, jellemző képekkel, közismert mértékegységekkel) és könnyen leolvasható módon értékes információkat nyújtanak a legkülönbözőbb kulturális, közösségi programok lebonyolításához, tervezett munkák (hó eltakarítás, szúnyogirtás, permetezés), vagy egyéb tevékenységek megkezdéséhez, sőt akár a mért adatok dokumentálásával a vis maior kárigény alátámasztásához is.

Éves átalánydíjas szolgáltatás keretében elvégezzük a telepített eszközök idényre felkészítését, rendszeres karbantartását, a meghibásodó alkatrészek helyszíni cseréjét, az időjárási szolgálat szoftverének és a média-applikációinak frissítését.

A TÖOSZ ez évi megyei polgármesteri fórumain és küldöttgyűlésén nagy sikerrel bemutatott Települési Időjárási Állomás telepítésével a lakosok a szerződésbe belépő önkormányzati testülethez, önkormányzati vezetőhöz köthetik mindazokat az előnyöket, amit ez az abszolút újdonságnak számító szolgáltatási termékcsomag nyújt.

A telepítésre kerülő Települési Időjárási Állomás pontos mérési adatokkal szolgál folyamatosan, anélkül, hogy ezért az adatszolgáltatásért külön fizetni kellene! Mezőgazdasági célú alkalmazásra ebből a megbízható és hosszú élettartamú, német és svájci műszerekből álló készülék együttesből Magyarországon már több mint 430 db-ot értékesített az agrárium piacvezető cége, az Agrárin kft. (www.agrarin.hu)

Az általunk telepített és felügyelt műszercsoport külső áramforrás nélkül, napelemmel működve, rendszeres időközökben küldött GSM/WIFI adatszolgáltatása többek között kiterjed: hőmérséklet (talaj és léghő), levegő páratartalom, csapadék mennyisége, szélerősség, napsugárzás intenzitás, valamint kívánság szerint egyéb speciálisabb adatokra is. Akár kiegészítő berendezés is felszerelhető (pl. az aktuális időjárást a településre jellemző háttérrel megjelenítő kamera, amely pillanatképet sugároz).

A netes és okos-telefon alkalmazásokkal ezt az országos hálózatba szerveződő szolgáltatást az érintett és átalánydíjas előfizetéssel rendelkező önkormányzat lakosa a www.tisz.hu oldalon utazás közben bárhol elérheti saját településére vonatkozóan, és azon településen is, ahol ez a szolgáltatás már működik.

Az elsők között csatlakozó önkormányzatok non-profit társaságunktól önköltségi áron jutnak az értékes, legújabb technikát alkalmazó, telepítésre kerülő eszközökhöz, illetve alapdíjas formában a szolgáltatásokhoz. A Települési Időjárási Állomás most többféle konstrukcióban (vétel, lízing, bérlet) az Ön településének is elérhető! Írjon nekünk, vagy hívjon minket és felkeressük Önt településükön!

További információ:
Egri D. János projekt igazgató
OAMSZ Nonprofit Kft.
8692 Szőlősgyörök, Arany János u. 33.
mobil: 06-20-478-0880
e-mail: egri.d.janos@tisz.hu