fejléc

Hogyan használjam ?

A www.tisz.hu oldal azok számára nyújt értékes információt, akik a jelenleg már bekapcsolódott (naponta növekvő számú) település aktuális, illetve előrejelzéses időjárási adatairól szeretnének információhoz jutni.

A „Főoldal” fülön megjelenik az okostelefonra fejlesztett alkalmazás tükörképe. A bal felső sarok vízszintes vonalaira kattintva, a legördülő sávból kiválaszthatjuk a számunkra érdekes települést. Ezen a főoldalon a kiválasztott település három legfontosabb, aktuális időjárási adata látható piktogramos megjelenítéssel is. A hőmérő színe a hideg kéktől a sötétvörösig változik, a hőmérséklet függvényében. A szélerősség piktogram lapátkerekei állnak, vagy egyre erősebben forognak, a sebességértékek emelkedésével. Az eső piktogramja egy csukott, vagy nyitott esernyőt mutat, annak függvényében, hogy milyen az aktuális csapadék helyzete. A település neve alatti dátum nem a pontos időt, hanem a legutolsó adatfrissítés időpontját mutatja. Jó tudni, hogy a központi szerver az adatfrissítést általában óránként végzi el, azaz a honlapra látogató mindig friss és aktuális adatokat láthat. Az oldal közepén jobb- és bal- oldalon találjuk a lapozó-nyilat. Erre kattintva az előrejelző alkalmazás panelt találjuk azoknál a településeknél, akik erre előfizettek. (Az előrejelző szoftver előfizetési díja – meglévő és telepített időjárásjelző állomás esetén – csak 69.000,-Ft+ÁFA évente és a fül alján található interaktív felületen az időjárási állomást vásárló részéről akár azonnal is megrendelhető!)

Az előrejelző alkalmazásnak három, egymás alatt elhelyezkedő, vízszintesen gördülő sávja van. A legfelső, „aktuális adatok” előzőekben ismertetett három paraméterén kívül, további négy paramétert olvashatunk le az alábbi, balról-jobbra futó sorrendben: aktuális páratartalom, napsugárzás- intenzitás, harmatpont és levélnedvesség. A páratartalom értéke értelemszerű, a napsugárzás-intenzitás piktogramjának színe az érték növekedésével egyre vörösebb, így a káros szint elérése esetén előzetes figyelmeztetést, vagy akár riasztást is kiadhat a település. A harmatpont azt a hőmérséklet értéket mutatja, amely az egyéb hőmérsékleti adatokból számítottan adódik és amely °C-on a levegő páratartalma lecsapódik és többek között csúszós utakra számíthatunk. A levélnedvesség értéke a megelőző óra azon összegzett perceit mutatja, amikor az időjárási viszonyok között a növényzet levelei nedvesek voltak. Ez az érték igazában a mezőgazdaságban dolgozókat segíti, többek között a permetezés időpontjának és a permetezőanyag és adalékainak kiválasztása tekintetében. A középső, vízszintesen gördülő sáv, az elkövetkező 24 óra időjárását jelzi előre a legfontosabb paraméterekkel: hőmérséklet, napsugárzás-intenzitás, felhősödés, csapadék. A legalsó vízszintes gördülő sáv a következő öt nap előrejelzését adja meg napszakok (6 órás intervallum) feltüntetésével. A piktogramok értelmezése a fentiekből adódóan értelemszerű.

A „Rólunk” fülön olvashat az érdeklődő nonprofit vállalkozásunkról, úgy, hogy hivatalos adataink mellett a felelős személyek elérhetőségét is megadtuk.

A „Térkép” fülön az érdeklődő kiválaszthatja a céltelepülést, amely ikonjára kattintva a „Mért adatok” lapjára érkezik.

A „Mért adatok” oldal rendkívül informatív azok számára, akiket a historikus adatok érdekelnek. Itt a gördülősávból is választhatunk települést, majd beállíthatjuk azt az időintervallumot, amelynek a mért adatai érdekesek számunkra. Az adatok grafikon formátumban láthatóak.
Amennyiben rendelkezünk település-specifikus jelszóval, a belépést követően ugyanezen adatok táblázatszerűen is láthatóak, illetve Excel táblázatban le is tölthetőek.

Az „Ismertető” fülön egy szakcikk olvasható a Település Időjárási Állomásról és arról a szolgáltatásról, amelyet nonprofit vállalkozásunk az önkormányzati szektorban nyújt a településeknek.

Az „Előadás” fülön megtekinthető a legmodernebb „Prezi” alkalmazás alatt futó bemutatónk.

A „Prospektus” fülön olvasható kétoldalas, tevékenységünket és szolgáltatásainkat bemutató prospektusunk.

A „Szerződés-minta” fülön általános, nyereség nélkül kalkulált komplex ajánlatunk tanulmányozható.

Az egyre bővülő „Galéria” fülön állomástípusokat és állomás-telepítéseket mutatunk be.

A „VISMAIOR” fülön lesznek olvashatóak azok a biztosító intézeti ajánlatok, amelyek az előre nem látható időjárási helyzetekben bekövetkező károkra vonatkoznak az önkormányzati, a lakossági, illetve a vállalkozói szektorban.

„Webshop”-unkban nemsokára lehetővé válik az on-line vásárlás is mind készülékek, mind a kiegészítő felszerelések és alkatrészek, valamint az alkalmazást segítő szoftverek tekintetében.

Fontos ! Ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás letölthető az „App Store”-ból mindazoknak, akik iPhone készülékkel rendelkeznek. Az alkalmazás neve: „Település Időjárási Szolgálat”.

Androidos alkalmazás szintén letölthető a "Google Play"-ből. A Microsoft operációs rendszer alatt futó okostelefonos alkalmazás az engedélyezési folyamat utolsó fázisában van, amint elérhető lesz, erről az információt ezen az oldalon is frissítjük!

Bármely, kellően meg nem világított kérdésben írjon nekünk a minden fül alján megtalálható interaktív felületen!

A honlap használatához sok sikert és jó időt kíván Önöknek

a www.tisz.hu csapata